TEDAVİLERİMİZ

Siğil Tedavisi

Siğil Tedavisi Siğil Tedavisi Siğil Tedavisi Siğil Tedavisi

VİDEO GALERİ

Siğil Tedavisi Siğil Tedavisi Siğil Tedavisi Siğil Tedavisi

Ağrılı ve hızlı bir şekilde çoğalan siğiller muhakkak bir uzman doktorlar tarafından kontrol edilmelidir. Özellikle genital bölgede meydana gelen siğillere çok dikkat edilmelidir. Siğiller hastaneler ve klinik ortamlarda uzman doktorlar tarafından tedavi edilebilmektedir. Sabır gerektiren ve zaman alan siğil tedavisi duruma göre 5-6 ay kadar sürebilmektedir. Bu süre zarfında doktorlar tarafından teşhis konulur ve tedaviye başlanır. Tedavi süreci takip edilir ve tedavi sayesinden siğiller tamamen ortadan kaldırılır.

Siğil tedavisi hafife alınmaması gereken bir tedavidir. Tedavi edilmediği takdirde büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. Siğil tedavisinin uzman hekim denetiminde yapılması gerekmektedir.

SİĞİL TEDAVİSİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

İnday olarak sizlere en modern ve en ileri teknoloji Radyofrekans yöntemiyle siğillerinizden 5-10 dakikada kurtulmanız için yardımcı olmaktayız.

Siğillere incir sütü, aleo vera ya da elma sirkesi gibi yöntemlerle maalesef ki çözüm bulunamaktadır. Siğil bir virüs hastalığıdır. 

RADYOFREKANS YÖNTEMİ İLE SİĞİLLERDEN KURTULUN

Radyofrekans yöntemi önerilen ve kliniklerimizde de uzun yıllardır uygulanan bir yöntemdir.  İşlem, sadece birkaç dakika sürer ve ameliyatsız bir uygulamadır. Radyofrekans ile siğiller yakılarak tedavi edilir. En başarılı tedavi yöntemlerinden biridir. Hem dışarıdaki hem de makat içindeki tüm siğiller bu yöntemle tedavi edilebilir. Takip süreciyle birlikte hasta bu hastalıktan tamamen kurtulabilir.

SİĞİL TEDAVİSİNDE KULLANILAN DİĞER YÖNTEMLER

Kriyoterapi: Dondurma tedavisi olarak bilinir. Sıvı nitrojen gazıyla siğil üzerine dondurma işlemi yapılır. Enfeksiyon riski taşımaz. İyileşme süreci 5-10 gündür.

Lazer: Elektrokoter ve kriyoterapiye cevap vermeyen siğillere uygulanır. Derinin kalın olduğu ayak tabanı v.b bölgelerde uygulanırlar. İyileşme süreci 10-15 gündür.

İlaç Tedavisi: Salisilik asit, trikloro asetik asit kullanılarak yapılan tedavidir.

Siğil tedavisi hafife alınmaması gereken bir tedavidir. Tedavi edilmediği takdirde büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. Siğil tedavisi hastane veya klinik ortamında yapılması gereken bir rahatsızlıktır.

Bu tedavi yöntemleri çok fazla merkezde kullanılıyor olsa da başarı oranı düşük, tekrarlama riski fazla olan yöntemlerdir. 

SİĞİL SORUNU HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLENLER

Bu bölümde siğiller ve tedavi yöntemleri hakkında en çok merak edilen soruları cevaplamaya çalıştık.

SİĞİL NEDİR ?

HPV yani Human papilloma virüsü nedeniyle deri üzerinde meydana gelen kabarma ya da kabartılara siğil denilmektedir. Siğiller genel itibariyle iyi huylu oluşumlardır. Fakat siğillerde de kötü huylu bir durumun söz konusu olması mümkündür. Bu durumlarda son derece dikkatli olmak gerekmektedir.

SİĞİL NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

Siğiller genelde HPV virüsü ile meydana gelmektedir. Fakat deri temasıyla bulaştıkları da görülmektedir. Özellikle hassaslaşmış veya kesik meydana gelmiş cilt HPV’ye karşı oldukça zayıftır. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu kimselerde, şeker hastalarında ve çocuklarda siğil oluşumuna sıkça rastlanmaktadır. Siğillerin 170’den fazla alt tipi bulunabilmektedir.

SİĞİL ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Etkisinin büyüklüğü ve oluştuğu bölgeye göre pek çok siğil vardır. Bunlar:

  1. Yaygın Siğiller: En çok el ve ayaklar parmaklarında görülüyor olsa da vücudun her yerinde görülebilen siğillerdir. Zayıflamış, tahriş olmuş deride çok çabuk ortaya çıkabilmektedirler.
  2. Ayak Tabanı Siğilleri: Yaygın siğiller gibi çıkıntılı siğiller değildir. Yani deri yüzeyinden dışarıya doğru değil içeriye doğru gelişen siğillerdir. Ciddi ağrıya sebep olmaktadırlar.
  3. Düz Siğiller: Genelde kasıklarda, kollarda ve yüzde görünmektedir. Düz ve daha küçük siğillerdir. Sayıları çok fazla olabilmektedir.
  4. İpliksi Siğiller: Bu tip siğiller genelde ağız, burun, boyun ve çenede oluşurlar. Saplı ve ten renginde oldukları için et beniyle karıştırılabilmektedir.
  5. Periungual Siğiller: El ve ayaklarda tırnakların çevresinde veya altında oluşmaktadırlar. Bu yüzden tırnak siğili olarak da bilinmektedirler. Tırnağın büyümesine veya tırnağın kalıcı olarak şekil değiştirmesine sebep olmaktadır.
  6. Genital Siğiller: Kadınların ve erkeklerin genital bölgelerinde görülmektedir. Çoğunlukla cinsel ilişki yoluyla bulaşan siğillerdir. Genellikle kadınlarda oluşumu daha yüksek seviyededir. Rahim ağzı kanserine dönüşme riski vardır. Bu sebeple bu türden siğillerin acil ve etkili şekilde tedavi edilmesi yerinde olacaktır.

SİĞİL BULAŞICI MIDIR?

Siğiller bulaşıcı formdadırlar. El ve ayaklardaki siğillerin bulaşma riski daha az iken özellikle genital bölge siğillerinde bulaşma riski çok fazladır. Bu yüzden genital bölge ve makat siğilleri muhakkak uzman doktorlar tarafından kontrol edilmelidir.

SİĞİL BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR?

Oluştukları bölgelere göre belirtilerde değişiklikler görülmektedir. Bazı siğiller et benine benzer, küçüktür, renk değişikliği gösterirler. Bazıları daha büyük, ten renginde olabilirler. Kimi siğillerde herhangi bir ağrı acı hissedilmezken kimisinde ağrı ve acı hissedilmektedir. Ağızda ve genital bölgede meydana gelen siğillerde kanamalar görülebilmektedir. Kimi siğil yumuşak bir yapıdayken kimi siğil nasır gibi sert bir yapıya sahiptir. 

Ücretsiz Muayene Formu

Randevu Alın

    Randevu Alın