TEDAVİLERİMİZ

Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi

Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi

VİDEO GALERİ

Yağ Bezesi (Ksantelazma) Tedavisi

Göz Kapağında Yağ Bezesi Nedir? ( Gözkapağında sarı lezyonlar)
Ksantelazma, çoğunlukla kolesterol ve lipoproteinlerin aşırı birikmesi nedeniyle ortaya çıkar. göz çevresinde ksantelazma ismi verilen kist benzeri, sarı oluşumlar meydana gelmektedir.

Ksantelazma Tedavisi
Yağlı tortuların birçoğunun çarpıcı boyutlara ulaşabildiği göz önüne alındığında ameliyatın onları yok etmek için uygulanan en yaygın tedavi olduğu söylenebilir.
ameliyatın ksentelazma tedavinde yok etmek için uygulanan en yaygın tedavi olduğu söylenebilir. fakat göz kapakları ve göz altı derisinin hassas olması, iz kalma ve iyileşme süreci çok fazla olduğundan artık modern tıbbın getirmiş
olduğu teknolojilerle bu tedaviler çok konforlu bir şekilde yapılabilmektedir.

RADYOFREKANS

Enerji bazlı çalışan cihazlar arasında Radyofrekans, son teknoloji ve düşük voltajlı olarak kullanılan,daha az doku hasarı yapan ve çabuk iyileşme sağlayan güvenli bir cihazdır.
Radyofrekans (buharlaştırma ) tedavisi bu yönüyle daha güvenli, daha az seans gerektiren ve günlük hayatı etkilemeyen bir tedavi seçeneğidir.
Tüm bu tedavi seçenekleri ile alta yatan kan yağı metabolizması sorunu var ise ksantelazmalar tekrarlayabilir.

CERRAHİ: küçük kesilerle yapılan çok yaygın ksantelazmalar için bazen tercih edilebilir.

Göz Kapağında Yağ Bezesi Neden Olur?

Aşırı kilo (obezite)
Beslenme alışkanlıkları
Genetik faktörler
Metabolik hastalıklar
Göz çevresindeki damarların yağlanması
Kanda bulunan trigliserid ya da kolesterol oranının yüksek olması
Hareketsiz (sedanter) yaşam tarzı

Göz Kapağında Yağ Bezesinin Belirtileri Nelerdir?

Kabarcıkların kenarları çoğunlukla belirgindir. Özellikle koyu ten rengi üzerinde açık renkteki şişlikler hemen ayırt edilebilir. Bununla birlikte, bazı vakalarda şişliklerin kenarlarının daha az belirgin olduğu söylenebilir.

Göz Kapağında Yağ Bezesi Görme durumunu Etkiler mi?

Göz kapağında çıkan yağ bezeleri çoğu durumda birkaç küçük şiş olarak kendini gösterir ve zaman içinde büyüyerek çevre alanlara yayılabilir.
Bu durumda, 1-2 mm’lik küçük şişlikler 1-2 cm’lik büyük kabartılara dönüşebilir. Yayılma, üst göz kapağı ile sınırlı kalabileceği gibi alt göz kapağında da yayılma görülebilir.
Bununla birlikte, tedavinin yapılmadığı bazı durumlarda bu lezyonlar zaman içinde büyüyebilir. Aşırı büyüyen yağ bezeleri göz kapağında düşüklüğe ve göz kapağının istenildiği gibi hareket ettirilememesine neden olabilir.
Bu durumda ise kişilerin görme alanı kısıtlanabilir. Ayrıca tedavi edilmeyip ilerleme görüldüğünde ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir.

Ücretsiz Muayene Formu

Randevu Alın

    Randevu Alın